Ndërtohet ura prej xhami më e lartë në botë

0
674

Fiksimi i Kinës me urat prej xhami ka arritur nivele të tjera. Pasi një urë e re prej xhami është ndërtuar në lartësinë rreth 2 km në malin Malin Batai të Kinës.

Besohet se kjo është ura më e lartë në botë prej xhami duke thyer rekordin e mëparshëm që e mbante vetë Kina, ura e xhamit Zhangjiajie që ndodhet në 548 metra lartësi.

Sipas medias shtetërore Xinhua, ura prej 198 metra ka afërsisht lartësinë e një ndërtese 66 katëshe.

Distanca vertikale midis urës dhe pjesës fundore të luginës thuhet se është e treta më e gjatë në Kinë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here