“Zonjushe Margarita”  ne skene nga Rajmonda Marku, edhe pas 50 viteve, aktuale dhe me mesazhe te rendesishme  

0
1187

Per me shume se nje ore ne skenen e teatrit “Migjeni” aktorja Rajmonda Marku ka intepretuar “Zonjueshe Margariten”, nje pjese tearale mjaft e njohur por pak e luajtur ne bote, pai eshte konsideruar e veshtire nga ana artistike. Ajo eshte shkruar ne vitet ’70 te shekullit te kaluar nga shkrimtari brazilian  Roberto Athayde, si nje veper kunder çdo lloje diktature dhe dhune. Ai ka zgjedhur per subjekt  nje mesuese me nxenes te klases se peste.  Regjisorja e kësaj monodrame, Merita Smaja, eshte e kënaqur me interpretimin qe i beri Zonjushe Margarites aktorja Marku:

Per Rajmonda Markun eshte i rendesishem aktualiteti i kësaj monodrame qe ka te beje me shpërdorimin e pushtetit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here