Kjo këngë është vërtetuar që ul ankthin me 65 %

0
562

Kur dita bëhet shumë e ngarkuar, ju do donit të kishit një mundësi për të larguar stresin dhe ankthin. Një prej tyre është muzika qetësuese, por nuk vepron çdo lloj muzike në të njëjtën masë. Duke synuar të rendisin këngët që ndikojnë nivelet e ankthit, disa neuroshkencëtarë kanë realizuar një studim në të cilin ata sfidojnë pjesëmarrësit, që kanë në trup sensorë, të formojnë disa mozaikë të vështirë.

Shkencëtarët monitorojnë zemrën dhe trurin ndërsa pjesëmarrësit dëgjojnë këngë të ndryshme dhe kanë gjetur që “Weightless” e reduktonte stresin e shkaktuar nga plotësimi i mozaikut me 65%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here