“Invalidët me pensione Qesharake”, Poda: Pagesat e deritanishme janë diskriminuese

0
728

Ka shume e shume vite qe nga qeveritë qe shkojnë dhe vine njëra pas tjetrës, janë harruar invalidët e punës !  Shqetësimi shprehet nga Kryetari i Shoqatës se Invalidëve te Punës Shkoder, Ruzhdi Poda. Ai thotë se një pjese e konsiderueshme e tyre janë me pensione sa diskriminuese aq dhe qesharake:

Poda thotë se situata me raste te kësaj natyre, na bën te kërkojmë qe invalidët e punës te diferencohen për çmimin e ujit ose te subvencionohen, pasi nuk mund ti përballojnë faturat e konsumit:

Një tjetër shqetësim qe kane invalidët e Shkodrës është edhe udhëtimi me autobus ne linjën SHKODER – TIRANE, ku detyrohen ta paguajnë te plote biletën,pasi pagesa prej 50 % nuk u njihet nga drejtuesit e mjeteve, pavarësisht te drejtës ligjore dhe vendimit te Bashkisë Shkoder:

Poda thotë se edhe ne stadiumin “Loro Boriçi” nuk behet diferencimi i çmimit te biletës për invalidët e punës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here