Tuesday, March 28, 2023
Home Politikë Kontratat për incineratorët, skema mafioze, PD interpelancë me ministrin Gjiknuri

Kontratat për incineratorët, skema mafioze, PD interpelancë me ministrin Gjiknuri

0
514

Partia Demokratike ka kërkuar një interpelancë me ministrin e Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri në lidhje me tre incineratorë.

Në fjalën e saj deputetja e PD, Jorida Tabaku i quajti skema mafioze kontratat për incineratorët.

Gjiknuri: Transaprenca ka qenë e plotë. Nuk ka munguar transparenca për të vënë në dispozicion çdo kontratë publike.   Çështja e mbetjeve është një nga sfidat që ka jo vetëm Shqipëria, por edhe europa. Pra mbetjet është një nga sfidat bazë dhe menazhimin i mbetjeve urbane është edhe përgjegjësi e autoriteteve lokale, por vendorët nuk i kanë kapacitetet kështu që roli i qeverisë është i rëndësishëm.  Iniciativa e PPP mbetet e vetmja formë në trajtimin e mbetjeve urbane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here