Ndërron jetë piktori i njohur shkodran Ndoc Gurashi…

0
1065

Ka nderruar jete piktori i njohur Shkodran Ndoc Gurashi ne moshen 91 vjeçare

Kryen gjimnazin franceskan “Illiricum”

Ne vitin 1957 merr pjese ne ekspoziten e pare lokale te piktures
Ne vitin 1964 diplomohet per pikture ne Tirane.
Ne vitin 1973 eshte anetar i Lidhjes se Shkrimatreve dhe Artisteve te Shqiperise`´
Ne vitin 1993 hap ekspozite vetjake ne Bari , Itali
Ka nje koleksion me mbi 150 punime

Vleresimet

Ne vitin 1962 dhe 1970 dekorohet me “Medalja e Punes” nga Presidiumi i Kuvendit Popullor
Ne vitin 1976 Kuvendi Popullor i jep titullin “Mjeshter i shquar ne profesion”
Ne vitin 1978 merr cmimin e dyte ne ne nje ekspozite kombetare me punimin “Nje marshim i veshtire”
Ne vitin 1983 Kuvendi Popullor e dekoron me urdherin “Naim Frasheri” i klasit te dyte”
Ne vitin 1985 Presidiumi i Kuvendit Popullot i akordon medaljen “Per sherbime te shquara shoqerore dhe shteterore”
Ne 2005 Keshilli Bashkiak i Shkodres i jep titullin “Mirenjohja e Qytetit”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here