Vitrina javore e librit, Politika e arsimit, vjen ne nje liber nga 2 pedagoge bashkohore

0
1070

Ne kohen kur arsimi shqiptar eshte perfshire ne debate te medha, per shkak edhe te ndryshimeve ne sistemin arsimor, vjen nje vellim dedikuar teresimit ketij sektori. Albana Tahiri dhe Kledi Shegani kane sjelle librin “Politikat ne arim, dhe fuqia e gjuhes”.Qe te dyja me nje pervoje rreth 2 dekada ne fushen e arsimit, japin fakte konkrete se si ka ndryshuar arsimi ne vite dhe politikat qe jane percaktuar e kete drejtim.

Kostandini dhe Morsinia eshte libri i cili vjen nga Xheims Ludllou. Nje histori nga koha e Skenderbeut i cili vjen ne vitin dedikuar atij.Vedat Kokona sjell perkthimin nga origjinali.

Ne emer te Pjetrit, eshte libri i cili vjen nga Francescua chaouqui.Pasuri, marrevshje, intriga dhe plot skandale ka ne bredesi te tij ky roman.Vijn per here te pare dokumente sekrete te komisionit te papes.Papa Francesku deshiron qe ta dryshoje kishen.Por kisha nuk deshiron te ndryshoje, thuhet ne parathenje te librit.

Te fuqishmit dhe te plotfuqishmit vjen nga Madeleine Albright. Nje refleksion i cili sjell shtetet e bashkuara te amerikes ne nje tjeter dimension. Madeleine ka sherbyer si sekretare e shtetit nga viti 1997 deri ne vitin 2001. Vitet e saj ne sherbim te Amerikes kane bere qe te jape kontributin ne disa drejtime edhe si ambasadore ne kombet e bashkuara. Ky reflektim sjell shtetin amerikan ne nje stad kur fuqia dhe plotfuqia i perkisnin ne cdo zhvillim politik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here