Rriten fondet ndaj subvensioneve, Kraja: Apel hipotekes dhe Bashkise mbi çertefikatat e pronesise

0
833

 

Gati dyfish eshte fondi i subvencioneve ne bujqesi kete vit, por serish fermeret Shkodrane rrezikojne te perfitojne pak, ose aspak. Nga 16 ne 26 miliarde leke eshte rritur shuma, ben me dije drejtori i bujqesise Mustaf Kraja i cili sqaron lehtesirat qe jane krijuar me kete skeme. Nder to eshte edhe 2-fishimi i numrit te aplikimeve per nje fermer.

Kraja thote se certefikatat e pronesise mbeten ndikues ne perfitimin e subvensioneve, per kete apelon drejt pushtetit vendor dhe zyres se pasurive te paluajtshme qe te kene me shume ne vemendje kete proces.

Per vitin qe shkoj nuk ka nje shifer te sakte per perfitimet ndaj subvensioneve. Gjate ketij viti drejtoria e bujqesise apelon drejt fermereve qe te kene me shume kujdes ne menyrat e aplikimit duke u dhene prioritet produkteve qe ata mbjellin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here