Domni i harruar për turizmin! 30 minuta nga qyteti i Shkodres, 400 metra mbi nivelin e detit…

0
2013

Nxënësit e shkollës janë ata qe i japin sado pak gjallëri fshatit ne pushimin mes orëve te mësimit. Jo me larg se 30 minuta nga  qyteti i Shkodrës, fshati Domen i njësisë administrative Postrribe, 400 metra mbi nivelin e detit, ofron mundesi te shumta per turizmin, por as qe eshte marre ne konsiderate nga Bashkia Shkoder per kete problem. Shkolla me 33 nxenes dhe 5 mesues eshte nje pike e rendesishme referimi per kete fshat, por edhe kjo ka problemet e saj:

Megjithate, njohurite per kompjuterin dhe sistemin e internetit  nuk mungojne:

Sa i perket pastertise, qendra shendetesore e këtij fshati, mund te merret si shembull nga simotrat e saj ne qytet, por ashtu si dhe shkolla, as kjo akoma nuk furnizohet me energji elektrike. Infermierja Sadete Ujka thote se ilaçet nuk mungojne dhe per shërbimin nuk kursehet, ndonëse udhëton deri ne 2 ore me kembe:

Ndersa sa i perket mundësive te zhvillimit te turizmit, thekson:

Rasim Kodra,njeri nder banoret e fshatit,thote se e ndjejne veten te persekutuar ne tregun e qytetit te shkodres:

Domni ka rreth 600 banore te regjistruar. Me pak përkujdesje nga Bashkia Shkoder, kjo zone i ka te gjitha mundesite qe te kthehet nder me te preferuarat per turizmin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here