Thursday, March 23, 2023
Home Politikë Nikolla: Kam qenë 20 orë në dispozicion të Komisionit të Edukimit

Nikolla: Kam qenë 20 orë në dispozicion të Komisionit të Edukimit

0
581

 

Ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla e thirrur në interpelancë nga opozita tha se në 5 muaj në detyrë në këtë mandat tha se ka qenë në dispozicion të komisionit të edukimit për 20 orë për 4 seanca.

“Në këto 5 muaj jetë parlamentare kam qenë prezentë në 6 seanca dëgjimore, nga këto 4 në komisionin e edukimit. Në këto 4 dëgjesa kam qenë në dispozicion të deputetëb pothuajse 20 ore. 20 orë në dispozicion edhe për shkak të keqdrejtimit të komisionit ku vetëm dëgjesë për çështje nuk ka. Nuk ka si të jetë e tillë kur ministri i thirrur në dëgjesë nuk ka mundësi të flasë dhe të japë shpjegime”, tha Nikolla.

Nikolla tha se janë vetëm 3 VKM të akteve nënligjore që pritet të miratohen brenda shkurtit.

“Ne kemi plotësuar të gjitha udhëzimet e ministrit të Arsimit dhe jemi duke përmbyllur edhe VKM e fundit. Mbledhja e qeverisë së kësaj jave miratoi VKM për gradat dhe titujt akademike. Ju rinformoj se edhe udhëzimi i shumëpërmendur për ngarkesat mësimore tashmë është miratuar. Pra janë vetëm 3 VKM pa miratuar nga aktet nënligjore të cilat përmbyllen brenda shkurtit. Janë realizuar 100% e udhëzimeve të ministrit, janë miratuar në masën 100% urdhërat e ministrat, rregulloret dhe urdhërat e kryeministrit”, u shpreh ministrja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here