Dogana Hani Hotit, qytetaret ankohen, Merita Bekteshi prej 25 vitesh le ne kete dogane 5 liter moster te mallit

0
3891

Kalimi i mallrave vijon te shoqerohet me sorollatje ne doganat shqiptare. Merita Bekteshi eshte nje nder ato qytetare e cila prej 25 vitesh merret me biznes por qe sipas saj pergjate ketyre viteve ka patur sorollatje te pafundme ne dogane. Per mallin qe ajo merr, ndonese me license te kategorise se pare Merites i kerojne mostra nga 1 deri ne 5 litra..Per te kjo ka kosto, ndersa eshte ankuar edhe prane drejtorise se krimit ekonomik

Ky nuk eshte rasti i pare qe persona te cilet duan te merren me biznes nuk gjejne aspak lehtesira ne qarkullimin e mallrave. Kohet e fundit pika doganore e hanit te hotit eshte pershfire nga zvarritje dhe crregullime ne pune edhe per shakk te ndryshimeve qe po behen. Kjo fale nje investimi te bashkimit europian i cili ka akorduar realizimin e projektit të investimit për terminalin e ri dhe godinën, një investim në vlerë rreth 1.8 milionë euro.Shpresohet qe me Implementimin e Projektit të mundësohet  një kontroll kufitar më i shpejtë dhe i sigurtë në aksin kryesor midis Shqipërisë dhe Malit te Zi, për trafikun kufitar dhe transportin e mallrave, përpunimin në kohë më të shkurtër të kamionëve me mallra dhe lehtësim të procedurave doganore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here