Problemet me veshkat cdo vit marrin jeten e miliona njerezve ne mbare boten. Ndonese dita boterore e saj eshte me 9 mars, duke qene nje semundje e cila prek me se shumti femrat, sektori i promocionit prane dshp Shkoder, zgjodhi diten e gruas qe te jape mesazhe sensibilizuese, por mbi te gjitha ndergjegjesimin ndaj femrave, qe te kujdesen per shendetin e tyre

Çela foli edhe per simptomat qe e shoqerojne kete semundje

Ne pergjithesi eshte e mundur qe nje diagnostikim i shpejte, ne kohe,ne fillimet e pamjaftueshmerise se veshkave, te beje te mundur eliminimin e shkakut te semundjes, ose te mbajtes ne kontroll te semundjes se veshkave duke shtyre keshtu nxjerrjen jashte funksionit te tyre. Ne te kundert nevojat per dialize dhe transplant jane te paevitueshme.

LEAVE A REPLY