“Tregime gri” dhe “Ne gjurmet e jetes” jane 2 librat e promovuar kete te shtune nga autori Tonin Alimhilli.Autori thote se tregimet gri i ngjajne diteve te jetes pasi te tilla jane. Ngjarje reale te cilat vijne pa asnje ngjyrim te ndryshem. Ndersa poezite jane ne te njejten tematike, ate cfare gjurmet e jetes kane sjelle.Alimhilli thote se botime ka, me vlere dhe pa vlere, port e gjithe jane te destinuar qe te humbasin ne harrese, pasi nuk tregohet interesi i duhur per to

Kryebashkiakja Voltana Ademi kujton kohen e perbashket me autorin, atehere kur te gjithe shpresonin per nje shqiperi tjeter, te hapur ndaj Europes

Te dy vesllimet edhe ai me tregime por edhe libri me poezi, autori sjell nje tjeter vlere per biblioteken shkodrane dhe ate shqiptare. Duke sjelle nje pjese te se kaluares se autorit, por edhe te verteten mbi historine e diteve te tij. Histori qe i ngjan secilit prej nesh, dhe vecanarisht brezit te trete.

LEAVE A REPLY