Kontributi i vajzave dhe grave gjate luftes nacional-clirimtare ishte tema e nje takimi qe anetarsia e ketij komiteti zhvilloj. Per Dhurata Tylin, ky duhet te jete nje shembull i qarte edhe per te rinjte, qe te kujtojne vuajtjet dhe sakrificat e grave te asaj kohe.

Nje pjese te grave treguan histori peronale te perjetuara gjate luftes. Gra te cilat kane ndihmuar jo pak. Duke luftuar edhe mentalitetin dhe veshtiresine e kohes

Te ftuara ne aktivitet ishin vajza te familjeve te veteraneve anti-fashiste por edhe gra jashte ketij rrethi. Mbi te gjtiha u vleresuan per mundin dhe kontributin qe kane dhene ne fusha te caktuara. Nje pjese e tyre si doktoreshe Dhurata Uruçi kete kontribut mne fushen e mjeksise vijon q eta dhuroje edhe sot.

LEAVE A REPLY