Ikjen e mjekeve dhe infermjereve ne metropolin verior e pranon edhe drejtori i fondit te detyrueshem shendetesor. Markens Shllaku thote se ky fakt mbetet sfide ne Shkoder, pasi ka krijuar mungesa tek mjeket e familjes.

Ka nje bum kerkesash nga Gjermania, kerekese e cila ka gjetur pelqimin e mjekeve ne vendin tone. Shllaku eshte se nuk mund te konkurojme tregun Gjerman me paga, ndonese ato kane pesuar rritje.

Ndonese shifrat mbahen vetem nga mjeku i familjes. Numri i largimeve te infermjereve dhe mjekeve drejt vendeve te bashkimit europian mbetet i larte. Duke rrezikuar keshtu qe pas disa vitesh te perballemi me nje mungese te madhe te bluzave te bardha, kryesisht ne rang specialistesh. Per kete qeveria shqiptare duhet te marre masat e duhura, ne menyre qe te beje frenimin e keetyre laergimeve.

LEAVE A REPLY