Rifillon qarkullimi ne rrugen e Dajçit, banoret: Kerkojme baze ushqimore per blegtorine…

0
991

Lagjja Maçaj ne Shirq te Dajçit eshte nder me te përmbyturat e zones se Nenshkodres. Banoret e saj thone se u jane bere deme te konsiderueshme. Njeri prej tyre, Gjovalin Gjokaj, thote se kjo përmbytje ka ardhur thjeshte sepse jane bllokuar kanalet dhe Shirqi ka mbetur si ishull ne mes e Dajçit:

Ne fakt sa kalon kete fshat per ne thellesi te zones nuk ka asnje shenje permbytje dhe te duket se ketu jeta eshte normale, perfshi edhe kryerjen e puneve te dites ne bujqësi. Automjetet e ushtrise jane te vetmet treguese per permbytjen, te cilat po presin ne mushan per te  derguar ndihma per familje e rrethuara nga uji. Ne fakt jane te shumte banoret ne Shirq qe ankohen se rruga e Dajçit ka ndikuar per përmbytjen e tyre, pasi i mungojne urat dhe kombinat e duhura per evadimin e ujit. Por kjo teme i parket periudhes se paspermbytjes, pasi sot ata kane si shqetësimin kryesor mungesen e bazes ushqimore per blegtorine:

Rruga e Dajçit gjate 4 diteve nuk mund te qarkullohej nga automjetet e uleta per shkak te lartesise se uji. Renia e nivelit diten e shtune, beri te mundur rikthimin e lëvizjes normale te automjeteve te te gjithe llojeve. Banoret e Dajçit shpresojne qe shume shpejta te rikthehet normaliteti, perfshi edhe eliminimin e demeve ne infrastrukture qe shkaktoi permbytja e radhes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here