Ambasadorja Vlahutin: Siguria dhe migracioni, sfida të përbashkëta

0
575

Ambasadorja e BE-së Romana Vlahutin deklaroi se sfidë për Shqipërinë ngelet siguria dhe migracioni.

Gjatë fjalës së saj në Këshillin Kombëtar të Integrimit Vlahutin tha se Bashkimi Europian është vendosur që të rritet angazhimi në Ballkan.

 

“Shteti i së drejtës është piketa kryesore në bazë të së cilës bazohet shteti. Fillohet me monitorimin, ka mendësi të reja, për korrupsionin dhe krimin e organizuar. Tashmë po jepen rezultate për shtetin e së drejtës. Elementet shtesë përfshihen vlerësimin më të hollësishëm dhe misionet më të mira. Sa i përket sigurisë dhe migracionit janë parashikuar nisma specifike për ligjzbatimin. Do bëhen përpjekje më të mëtejshme për ekspertizën. Po kështu komisioni synon që të ngrihet një task-forcë e BE. Kur bëhet fjalë për zhvillimin socio-ekonomik BE do të fut një skemë të re për fondet në rajon. Do të nxitet dhe mbështetja dhe në arsim”, tha Vlahutin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here