Vokshi letër Ramës e Ruçit: Ministrat refuzojnë opozitën…

0
650

Kryetarja e Komisionit Parlamentar për Edukimin dhe Mjetet e Komunikimit Albana Vokshi i është drejtuar me një letër kryeministrit Edi Rama dhe kryetarit të Kuvendit Gramoz Ruçi, ku kërkon, që t’i jepet fund refuzimit sipas saj  të përsëritur nga ministrat e qeverisë, që të japin shpjegime dhe informacione për veprimtarinë e tyre.

Në letër deputetja demorkate argumenton se vetëm në dy muaj Ministrja e Kulturës dhe Ministrja Arsimit, kanë refuzuar kosmionet parlamantre në më shumë se 8 raste për të dhenë shpjegime për vendimarrje të ndryshme.

“Ky refuzim i heq mundësinë e kontrollit kushtetues opozitës, gjë që është goditja më e rëndë e demokracisë në vend dhe përpjekje për të eleminuar opozitën”- shprehet Albana Vokshi në letër, e cila i është bërë e ditur dhe  Shteteve të Bashkuara, Bashkimit  Euoropian dhe  OSBE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here