Permbytja demton edhe zonat e mbrojtura, Dardha: Jane shkulur pishat, ne Velipoje edhe erozion

0
904

 

Permbytja qe preku rajonin e Shkodres la pas deme te shumta edhe ne zonat e mbrojtura. Perveç shkuljes se pishave dhe mbetjeve, vershimi i ujit ka favorizuar edhe erozionin ne keto brigje. Drejtori i zonave te mbrojtura Agim Dardha ben apel qe pas largimit te plote te ujit te nise nje aksion per pastrimin e mbetjeve.

Deme ka patur edhe ne biodiversitetin e zones, per te cilat do te nise vleresimi i tyre.

Ne fund, Dardha pohon se Drejtoria e Administrates se Zonave te Mbrojtura Shkoder nuk mund te marre masa per parandalimin e permbytjeve, pasi ato kerkojne struktura me te specializuara.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here