Ndotjet e lena nga permbytjet, rrezikojne te kthehen ne vatra epidemie

0
607

Ne mbrëmjen e 20 marsit edhe Fshati i Ri dhe Mali i Jushit  rreze Malit ne njësinë administrative Bushat u përmbytën, ku lartësia e ujit arriti deri ne 1.5 metër, dhe hyri ne shume shtëpi, tregon Prenge Koleci:

Uji qendroi 8 dite, duke lene pas nje situate mjaft te rende sa i perket ndotjes. Rrjeti i ujesjellesit eshte klorifikuar, ndersa  qendra shendetesore ndonëse e  hapur, nuk mund te sherbeje, per shkak te demeve te shkaktuara nga permbytja. Nderkohe vete banoret si Zef Mirashi, Gjergj Ulaj, Gjovalin Marku e shume te tjere, po përpiqen te pastrojne mjediset e shtëpive  te tyre, por kerkojne qe sa me pare edhe organet  e shendetesise te nderhyjne per ti dezinfektuar, pasi me ngritjen e temperaturave  rrezikojne te kthehen ne vatra epidemie:
Rruga qe lidhe fshatrat rreze malit me Bushatin qendroi i bllokuar per 6 dite pasi lartësia e ujit arriti deri ne 1 meter, ndaj banoret u ndimuan per te lëvizur nga automjetet e ushtrise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here