Portugalia me ambasador të ri në Tiranë, Presidenti Meta kërkon bashkëpunim…

0
477

Portugalia përfaqësohet me një ambasador të ri në Tiranë. Francisco Maria de Sousa Rebeiro Telles i dërgoi letrat kredenciale Presidentit Ilir Meta.

Gjatë takimit në këtë institucion, Presidenti Meta vlerësoi nivelin e mirë të bashkëpunimit politik dypalësh dhe theksoi nevojën e nxitjes së mëtejshme të bashkëpunimit ekonomik e tregtar midis dy vendeve.

Meta u ndal në mundësinë e bashkëpunimit në fushën e turizmit, ku vlerësoi ekspertizën shumë të kualifikuar të Portugalisë në drejtim të arsimit e trajnimit profesional në industrinë e turizmit.

Presidenti Meta shprehu gjithashtu mirënjohjen për mbështetjen e dhënë nga Portugalia në kuadër të procesit të integrimit evropian dhe besimin se kjo mbështetje nuk do të mungojë edhe për çeljen e negociatave të anëtarësimit brenda vitit 2018.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here