Ish-ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani: Ti lëmë mësuesit të na edukojnë e mësojnë fëmijët

0
1056

Ish-ministri i Drejtësisë, Ylli Manjani, përmes një komenti në rrjetet sociale, ka ironizuar reagimin më të fundit të Delegacionit të BE-së në Tiranë lidhur me LGBT.  Manjani shkruan se delegacioni i BE më në fund dha një deklaratë për shtyp! Nuk e kishte as për drogën, as për prioritetet, as për ndonjë datë për çeljen e bisedimeve, e kishte për bullizmin.

 

Bullizmi apo bullshit-izmi!

—————

Delegacioni i BE më në fund dha një deklaratë për shtyp! Nuk e kishte as për drogën, as për prioritetet, as për ndonjë datë për çeljen e bisedimeve.

E kishte për bullizmin! Bullshit-izmin më mirë!

Që të ndajmë bullizmin nga bullshit-izmi duhet të kuptojmë thelbin e debatit.

Po kërkojmë të ndajmë shkollën nga batakçinjtë e fondeve të donatorëve (bullshit-istët).

Pastaj se nga e kanë orientimin seksual njerëzit ta mbajnë për vete! Fundja le ta ndajnë edhe me të tjerë, por jo në shkollë!

Në çdo shkollë të Europës, mesimin dhe edukimin e bëjnë mësuesit sipas programit mësimor!

As shoqatat, as ambasadat, as delegacionet, as kryeministrat, as ministrat, as politikanët, as LGBT, as PPP, as kush tjetër!

Vetëm mësuesit, të cilët kanë bërë shkollë për mësuesi!

Në Shqipëri ska pse të jetë ndryshe!

Prandaj ti lëmë mësuesit të na edukojnë e mësojnë fëmijët!

Ideja që debati publik po sjell diskriminim dhe urrejtje, është e gabuar!

Së pari, diskriminimin e bëjnë ata që marrin vendime jo ata që japin mendime! Për pasojë, ligjet veprojnë mbi vendimmarrësit diskriminues.

Së dyti, asnjë grup i margjinalizuar nuk ka të drejtë ti imponohet shoqërisë!

Së fundi, shoqëria jonë bashkjeton me tolerancë të admirueshme me shumë problematika dhe grupime sociale. Ndaj fryrja e këtyre temave është fiktive dhe bëhet vetëm për të justifikuar ca para NGO-sh.

Edhe në këtë pikë, me shumë tolerancë dhe respekt i urojmë: ti hanë shëndosh ato para!

Por larg nga mjediset e shkollave! Kaq!

Ndërkohë, ka tema të tjera shumë më të rëndësishme për t’u marrë!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here