Thursday, March 23, 2023
Home Aktualitet Rruga e Kombit, Ministri Gjiknuri: Abone për përdoruesit e shpeshtë

Rruga e Kombit, Ministri Gjiknuri: Abone për përdoruesit e shpeshtë

0
656

 Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri thotë çdo aks rrugor ka një kosto mirëmbajtje dhe kjo nuk mund të shmanget dot.

Damian Gjiknuri: Përdorimi i tarifës rrugore aplikohet në çdo vend të botës, nuk është shpikje e qeverisë Rama. O do të rrisim taskën dhe të gjithë qytetarët do të mbulojmë gropën e asaj rruge ose përdoruesit do të paguajnë për mirëmbajtjen. Tarifa e qarkullimit nuk mjafton për mirëmbajtjen e të gjitha akseve rrugore.”

Gjiknuri foli dhe per nje propozim sic eshte abone 

Gjiknuri: Parimi nuk ekziston. Nuk njihen tarifat lokale dhe tarifat e distancuara. Megjithatë është marrë përsipër masa lehtësuese për frekuentuesit e shpeshtë. Përdoruesi o shpeshtë do u bëhej abone me kosto më të ulët.  Kemi nisur diskutimet për të gjetur një zgjidhje për një periudhë shumë të afërt që kjo do të jetë mundësia e mundshme. 

Përcaktimi i tarifës do të bëhet në mënyrë të përbashkët me koncesionarin. Pastaj ai që administron rrugën do të ketë procesin e lëshimit të abonesë.

Një përgjigje për qytetarët që thonë ne paguajmë taksat Gjiknuri tha: “Nuk dalin lekët për gjithçka.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here