OBSH: Rritja e pagave ndal emigrimin, Beci: Punesimi ne shendetesi ne perputhje me rezultatet ne provim

0
1121

Ne kuader te “Javes se shendetesise” zyra e organizates boterore te shendetesise ne vendin tone, zgjodhi fakultetin e infermierise per te zhvilluar nje forum te hapur. Pyetjes se drejtuesit te departamentit mbi t’kurrjen e infermiereve dhe mjekeve per shkak te emigrimit drejtorja e zyres se OBSH ne Tirane Nazira Artykova, iu pergjigj me mundesi qe Shqiperia duhet te ofroje, kryesisht ne rritjen e pages , ndonese pranoj se eshte e veshtire per tu arritur kur nuk ka buxhet te mjaftueshem.

Drejtori i shendetit publik ne Shkoder Astrit Beci pasi falenderoj stafin mjeksor per gadishmerine e treguar ne perballimin e emergjences se permbytjeve, garantoi infermieret qe kane dhene provimin per punesim, se cdo vend i lire ne shendetesi do te behet vetem ne baze te rezultateve qe jane nxjerre nga testimi.

Me pas drejtorja e OBSH nw vendin tone zhvilloj nje vizite edhe ne qendren sociale “Caza Mimozat” ku inspektoi nga afer kushtet qe u ofrohen te moshuarve me probleme te ndryshme mendore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here