Monday, May 27, 2024
Home Politikë Ristrukturimi i PD, të premten mblidhet Këshilli Kombëtar për Statutin

Ristrukturimi i PD, të premten mblidhet Këshilli Kombëtar për Statutin

0
467

Të premtën orën 18:00,  Partia Demokratike,  mbledh këshillin i cili diskuton draft statutin që do miratohet në kuvendin kombëtarë të thirrur në 28 dhe 29 prill.

Disa ditë më parë Kryesia e Partisë Demokratike, diskutoi një dokument poltik për parimet që duhej të ndryshoheshin në statut.

I pytur nga mediat, Lulzim Basha më herët foli për  dy vlera bazë që do të sjanksjonohen në  statutin e  ri.

Demokracia e brendshme  dhe  krijimi i një strukture partie moderne europiane. Në statut krhas ndrysimeve të tjera pritet të ndryshojë mënyra se si përzgjidhen kandidat për deputet dhe kryebashkiak, duke i ngarkuar më shumë kompetenca anëtarësisë. Vendim ky i ndërmor pas debatit të shkaktkuar brenda selisë blu, lista e kandidatëve të zgjedhjeve të 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here