Tuesday, May 21, 2024
Home Lajme Korridori mahnitës prej dëbore, vizitohet nga 5000 turistë në muajt prill maj…

Korridori mahnitës prej dëbore, vizitohet nga 5000 turistë në muajt prill maj…

0
622

Një nga malet më të aventureske, Tateyama Kurobe Route Alpine në Japoni është rihapur për turistët për një tjetër sezon.

E shtrirë midis prefekturave Toyama dhe Nagano në veri të Tokios, rruga 90 km e quajtur “Kulmi i Japonisë” ofron pamje të pabesueshme.

Por ajo çfarë të mahnit më shumë është udhëtimi në Snow Wall Walk.

Korridori i krijuar me mure dëbore që janë në lartësinë 17 metra. Ecja në korridorin e dëborës zgjat 50 minuta dhe qëndron ehapur deri më 22 qershor, kur dëbora shkrin pas ngrohjes së motit.

Pritet që korridori të vizitohet nga 5.000 vizitorë në ditë gjatë muajit prill dhe maj.

Snow Wall Walk mund të mbyllet kur kushtet e motit janë të pafavorshme për të lëvizur.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here