Agro Turizmi si ekonomi  familjare, USAID dhe ambasada e Suedise, 6 ferma ne qarkun e Shkodres…

0
1245

Një aplikim i thjeshte, pa proceduara burokratike, qe duhet te jete model për Ministrinë e Bujqësisë ne raport me fermerët. Është shprehur kështu Ahme Sulejmani, fermeri nga Muriqani, ne promovimin qe iu be fermës se tij si agrobiznes për turizmin, për te cilen u ndihmua nga USAID dhe Ambasada e Suedisë ne Tirane:

USAID dhe ambasada e Suedisë do te vazhdojnë te mbështesin ekonomit e vogla vendore dhe nxitjen e agroturizmit ne Shqipëri, si një mundësi e shpejte për rritjen ekonomike:

Ndera Kryetarja e Bashkisë, Voltana Ademi, tha se edhe buxheti i shtetit duhet te çliroje me shume fonde për fermerët dhe agrobiznesin:

Ferma e Agro Turizmit ne Muriqan, afron prodhime te larmishme te perimeve dhe frutave, duke filluar nga shegat dhe deri tek mandarinat. Ajo siguron produkte gjithëvjetore për tregun turistik, duke u kthyer kështu si një model për zhvillimin e biznesit ne fushën e turizmit. Ne qarkun e Shkodrës janë 6 te tilla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here