Shoqërimi i kryetarit të FRPD në Shkodër, reagon Gurakuqi: Gabim i rëndë

0
468

Pas shoqërimit në komisariat, të tre anëtarëve të Forumit Rinor të Partisë Demokratike, mes tyre edhe kreun e këtij forumi, pas 5 ditë protestë ndaj burgosjes të proteststuesëve në “Rrugën e Kombit, ka reaguar deputeti i i PD në Qarkun e Shkodrës, Romeo Gurakuqi. Shoqërimin e të rinjve të FRPD në komisariat, Gurakuqi e ka konsideruar si një gabim të rëndë.

Vendi nuk ka një Minister të Drejtësisë, përveçse nuk ka më Gjykatë Kushtetuese. Kjo ka krijuar të gjitha lëhtësite, që Policia e Shtetit të veprojë sipas urdhërave politike të ministrave të Edi Ramës.

Para pak minutash, policia ka shoqëruar tre të rinj drejtues të FRPD dega Shkodër. I kërkoj drejtuesve të Policisë të respektojnë ligjin dhe të kenë përherë mbi kokë: Kushtetutën dhe Kartën e Lirive.

Radha fillon me deputetët e mazhorancës që u bënë një dhe fjetën me ilegalitetin. Gabimi me djemtë idealiste të FRPD është i rëndë.

Nga verifikimi në komisariat na rezultoi se marrja nga Pjaca e Shkodrës e tre të rinjve aktiviste të opozitës, është bërë pa një urdhër shoqërimi dhe aq me pak një urdhër ndalimi. Asnjë thirrje paraprake nuk është bërë për t’u paraqitur për pyetje dhe deklarim. Çështja është se kush ka urdhëruar dhe cili është kuadri ligjor mbi të cilin operon policia?!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here