Skandalet nuk e ndalin Facebook, zbulohen 6 gjërat që do ju bllokojnë profilin

0
677

Edhe pse vijon të flitet për skandalin e Facebook, platforma sociale ka zbuluar standardet, të cilat nëse shkelen do ju bllokojnë profilin. Në listën e gjërave përfshihet:

 

 

1-Postimi i cdo lloj përmbajtjeje me qëllim të dhunshëm ose përmban kërcënime është rreptësisht e ndaluar. Nëse zbulohet se promovoni krimin, shisni drogën ose armët, llogaria juaj do fshihet menjëherë.

2-Siguria e përdoruesve të Facebook është vënë në rrezik nga sulmi kibernetik. Nëse do ketë ngacmim të vazhdueshëm, përfshirë keqpërdorimin e postimeve apo fotove, nuk tolerohet.

3-Postimet me përmbajtje të papranueshme, si zhveshja monitorohen dhe hiqen menjëherë. Kjo gjë përfshin fjalimet fyese, diskriminimin, dhunën dhe lakuriqësinë.

4-Facebook përcakton postimet që synojnë të shkaktojnë dëme emocionale dhe fizike, të cilat fshihen menjëherë nëse kërcënohet siguria e përdoruesit.

5-Përmbajtjet përmbushin kërkesat e ‘integritetit dhe origjinalitetit’, prandaj Facebook zbulon nëse përdoret një emër i rremë dhe fshin llogarinë tuaj. Ndërsa për lajmet e rreme, nuk shkaktojnë asnjë problem.

6-Facebook e fshin llogarinë tuaj nëse ju e kërkoni. Nëse ndodh që një person humb jetën, stafi i kompanisë Facebook fshin llogarinë nga kërkesa e konfirmuar e familjes tuaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here