Çmimi i bukës drejt rritjes, OSHEE: Ja pse nuk aplikohet diferencimi…

0
556

Prodhuesit e bukës lajmëruan rritjen e çmimit sepse energjia elektrike për ta ishte e shtrenjtë.

“Furrat e bukës, që përveç bukës masive,  tregtojnë edhe produkte të tjera nga më të ndryshmet, pastiçeri, byrek, bulmet, që ja ndryshojnë komplet natyrën këtij biznesi,  nuk mund të përfitojnë nga çmimi i diferencuar”, shprehet Elton Sevrani, divizioni tregtar OSHEE.

Furrat e bukës kanë një çmim energjie gati dy herë më të ulët nga bizneset e tjera, respektivisht 7.6 lekë për kilovat. Por furrat që tregtojnë dhe produkte të tjera, sipas OSHEE nuk mund të përfitojnë çmim të reduktuar, pasi përveçse në kundërshtim me vendimin e entit rregullator, kjo cenon konkurrencën në treg duke dëmtuar bizneset e tjera, raporton TCH.

“Nëse një subjekt tregton qumësht, kos e të tjera dhe përballë tij ndodhet një objekt që kryen tregtinë në treg të lirë, por ama nuk prodhon bukë, të dy duhet të paguajnë energjinë sipas nivelit të tensionit që është përcaktuar nga ERE”, thotë Sevrani.

Një ditë më parë shoqata e prodhuesve të bukës paralajmëroi rritjen e çmimit të bukës për shkak të çmimit të energjisë. Por OSHEE thotë se ajo do të zbatojë me rigorozitet vendimin e entit rregullator duke i këshilluar furrat që kanë dhe aktivitete të tjera, ti ndajnë ato nga ai i prodhimit të bukës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here