Ja si ndikon pirja e duhanit në dëmtimin e mushkërive,video…

0
1369

Një infermiere ka treguar një video mjat të rënde duke treguar se çfarë dëmesh i shkakton trupit pirja e duhanit.

Amanda Eller, një infermiere nga Karolina e Veriut, publikoi dy video të dy mushkërive, një të shëdetshme dhe një të dëmtuar nga pirja e duhanit.

Është mjaft i qartë të dalluar se cila nga mushkëritë është dëmtuar nga duhani.

Sa më shpejt të filloni cigaren, fillon të ndikojnë në trupin tuaj me nikotinën dhe monoksidin e karbonit që lodh zemrën.

Pirja e duhanit zvogëlon sasinë e oksigjenit në trupin tuaj, ndërsa ju thithni monoksidin e karbonit dhe 4,000 kimikate të tjera.

Çdo vit, rreth 100,000 njerëz në Britani të Madhe vdesin nga pirja e duhanit. Dhe shumë prej tyre jëtojnë me sëmudje të shkaktuara nga duhani.

Shumica e njerëzve e dinë se pirja e duhanit shkakton kancer të mushkërive, por është e lidhur me 50 sëmundje të tjera të rënda shëndetësore.

Por lajmi i mirë është se sapo të ndaloni pirjen e duhanit, shëndeti juaj përmirësohet dhe trupi juaj do të fillojë të rimëkëmbet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here