2018 viti Europian i Trashegimise Kulturore, Studentet dhe pedagoget udhetojne ne “Epike mbi uje”

0
1112

Eshte titulluar “Udhetim ne Trashegimine Kulturore” cikli i veprimtarive per vitin 2018 i shpallur “Viti Europian i Trashegimise” nga Bashkimi Evropian. Jane dy departamente, i Romanistike dhe i Gjermanistikes, te fakultetit te gjuhëve te huaja prane universitetit “Luigj Gurakuqi” Shkoder, qe bashkëpunojne me njeri tjetrin ne kete udhëtim, qe fillon nga Grykederdhja e lumit Buna ne Adriatik:

Laçaj tregon edhe se çfare simbolizon i gjithe ky udhëtim te cilen pershkruajn si epike mbi uje:

Ky cikel veprimtarishe per njohjen e trashegimise kulturore Evropiane, eshte edhe nje mesazhe domethenes jo vetem per rendesine qe ka ruajtja e saj, por edhe faktin se si ajo u sherben lidhjeve e forcimit te komunikimit mes njerëzve dallimeve te ndryshime etnike, fetare e tjere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here