A po dyfishohet kërcënimi nga kanceri prej telefonave celularë?

0
539

Shqetësime të reja janë ngritur mbi rolin e telefonave celularë në kancerin e trurit pasi dëshmitë e reja zbuluan se shkallët e një lloji malinj të tumorit janë dyfishuar në dy dekadat e fundit.

 

 

Organizatat bamirëse dhe shkencëtarët i kanë bërë thirrje qeverisë të vënë në dukje paralajmërimet e kohëve të fundit për rreziqet e rrezatimit pasi një analizë e re zbuloi një tendencë më alarmante në kancerin se sa ishte menduar më parë.

Megjithatë, studimi i ri, i botuar në Gazetën e Shëndetit Publik dhe Mjedisit, ka nxitur polemika midis shkencëtarëve, me disa ekspertë duke thënë se sëmundja mund të shkaktohet nga faktorë të tjerë.

Ekipi hulumtues ka përcaktuar për të hetuar ngritjen e një tipi agresiv dhe shpesh fatal të tumorit të trurit të njohur si Glioblastoma Multiforme (GBM).

Ata analizuan 79,241 tumore malinje truri mbi 21 vjet, duke gjetur se rastet e GBM në Angli janë rritur nga rreth 1,250 në vit në vitin 1995 në vetëm nën 3,000.

Studimi është përpjekja e parë e fundit e këtij lloji për të analizuar në detaje incidencën e llojeve të ndryshme të tumoreve malinje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here