Presidenti Meta çel sezonin turistik në Skrapar

0
555

Presidenti Ilir Meta i shoqëruar nga Ambasadoret e Kuvajtit, Kinës, Polonisë, Serbisë dhe Sllovakisë kaneëmarrë pjesë në çeljen e sezonit turistik për qytetin e Skraparit.

Data 9 Maj shënon çeljen e ketij sezoni turistik për këtë qytet. Bukuritë që ka Skrapari si kanionet e Osumit , Ura e Kashabashit , ujvarat si dhe peoduktet bio te kesaj zone.

Presidenti Ilir Meta në fjalën e tij tha se e e ardhjma e Skraparit mbështetet te turizmi, buqesia dhe ruajtja e treditave te kesaj zone.

“Është e vështirë të gjesh dhoma në Skrapar për të sjellë miq e të ftuar, dhe kjo është një gjë pozitive ashtu sikurse është edhe një sfidë, sepse rritja e turizmit dhe e vizitorëve kërkon edhe rritjen e kapaciteteve akomoduese. Kërkon edhe përmirësimin e infrastrukturës, por kërkon edhe përmirësimin e cilësisë së shërbimit dhe në mënyrë të veçantë, kërkon edhe ruajtjen e traditave të zonës, të karakteristikave të saj më specifike, të cilat do t’u lënë mbresë vizitorëve vendas apo të huaj”, tha Veliaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here