Vendimi per qeset plastike, Klosi: Prej korrikut hiqen nga qarkullimi, masa per shkelesit

0
814

Prej korrikut të këtij viti, qeset plastike do të hiqen nga qarkullimi. Për subjektet që shkelin ligjin do të ketë ndëshkime të ashpra, që po rishihen me ndryshimet që ministria e mjedisit dhe turizmit po i bën vendimit të këshillit të ministrave të 2012-es.

Qeset që do të lejohen të përdoren duhet të kenë shenja të qarta identifikuese.

Ambalazhi plastik klasifikohet si një ndër ndotësit kryesor të mjedisit dhe është tejet i vështirë për tu biodegraduar. Ministria e Turizmit i ka ftuar qytetarët që të refuzojnë këtë lloj shërbimi, ndërsa biznesit do t’i lihet dy muaj kohë të marrë masa. Pas kësaj fushate ndërgjegjesuese edhe këtu do të nisë aplikimi i gjobave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here