Thursday, April 18, 2024
Home Kulturë Eurovision: Ja vlerësimi që dhanë shtetet për Shqipërinë

Eurovision: Ja vlerësimi që dhanë shtetet për Shqipërinë

0
1122

Edicioni i 63 i Eurovision ka përfunduar dhe Shqipëria, e përfaqësuar me këngën “Mall” nga Eugent Bushpepa u rendit në vendin e 11-të.

Ndërkohë vendin e parë e rrëmbeu Izraeli me këngën “Toy”, dedikuar njerëzve që i trajtojnë femrat si kukulla. Italia nga Ermal Meta dhe Fabrizio Moro zuri vendin e 5-të.

Fitorja u vendos nga votimi i publikut, shteteve pjesëmarrëse dhe jurisë profesioniste.

Këtu kemi vlerësimin që i dhanë disa shtete Shqipërisë:

Azerbajaxhan (12 pikë)

Mali i Zi (10 pikë)

Portugalia (10 pikë)

Islanda (10 pikë)

Hungaria (8 pikë)

Greqia (7 pikë)

Polonia (7 pikë)

Maqedonia (6 pikë)

Qipro (6 pikë)

Republika Çeke (6 pikë)

Sllovenia (4 pikë)

Serbia (1 pikë)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here