Përfundoi kualifikimi profesional i mësuesve, Smaka: 70 % e mësuesve me rezultatet shume te mira

0
921

Janë te kënaqur me rezultatet e kualifikimit për zhvillimin profesional te mësuesve, proçes qe përfundoi ditët e fundit ne Tirane nen drejtimin e Institutit te Zhvillimit te Arsimit. Nga Qarku i Shkodrës kane aplikuar 215 mësues, ku 155 prej tyre u përkasin shkollave te bashkive Shkoder – Vau Dejës:

Kesaj radhe 10 mesues nga Shkodra kane arritur rezultatet me te larta ndaj dhe jane shpallur ekselente. Inspektorja Smakaj per kete sqaron:

     Praktika e kualifikimit per zhvillimin profesional te mesuesve ka disa vite qe zbatohet edhe ne sistemin e arsimit shqiptar. Ajo kalon neper 3 kategori te viteve te punes ne arsim, respektivisht 5 vjet, 10 vjet dhe 20 vjet:

      Deri me daten 17 maj eshte afati i ankimeve, ku mesuesit qe nuk jane te kënaqur me rezultatin, kane te drejte te ankohen prana Drejtorise Rajonale Arsimore. Me pas ankesa e tyre shqyrtohet nga specialistet e Institutit te Zhvillimit te Arsimit ne Tirane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here