Shqipëria ka një model për zhvillimin e turizmit ne bregdete, dhe ky model është kompleksi turistik “Velipoja Grand Europa Resort”. Vlerësimi kësaj radhe ka ardhur nga Alban Zusi, President i Qendrës Shqiptare te Eksporteve.

Ne përgjigje te pyetjeve te drejtuesit te emisionit “Forum” te  TV1- channel,Tom Therçaj,  për sasinë e mallrave shqiptare qe eksportohen, Zusi tha se është fatkeqësi qe shtetit shqiptar akoma i mungon strategjia e eksportit. Ai solli si shembull për këtë, bimët medicionale, 70 % e te cilave prodhohen ne Malësi te Madhe:

Presidenti i Qendrës Shqiptare te Eksporteve, Alban Zusi, theksoi se pavarësisht standardeve politike dhe ekonomike qe plotëson Shqipëria ne rrugën e integrimit Evropian, pa plotësuar standardin e sigurisë ushqimore, kalojnë edhe 20 vjet e nuk na pranojnë ne BE.

LEAVE A REPLY