Faktoret ndikues ne skizofreni, Nika: Meshkujt mbi 40 vjeç me te predispozuar per t’u prekur

0
892

Çrregullimet e skizofrenise, kane disa faktore ndikues. Kryesisht varferia, dhe zonat e largeta qe nuk kane socializimin e duhur.Psikologu Altin Nika thote se te dy keta faktore zoterohen nga rajoni i veriut.

Ndonese psikiatri Gjon Preçi nuk ndan te njejtin mendim, per psikologun Nika, meshkujt jane me te predispozuar per tu prekur nga ky crregullim, pasi mbajen mbi supe edhe pergjegjesine per familjen. Ndersa grup-mosha me e prekur eshte ajo mbi 40 vjec.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here