Skeme e re qarkullimi ne qytetin e Shkodres, Meta: Jane dhene 3 milione leke nga Bashkia per studimin

0
1097

Do te rishikohet skena e qarkullimit ne gjithe rruget e qytetit te Shkodres, lëvizja e automjeteve, biçikletave dhe kembesoreve. Per kryerjen e studimit, Bashkia ka akorduar 3 milione leke. Eshte bere tenderimi e shpallur fituesi, tani pritet qe te filloje puna, deklaroi ne nje degjese publike me qytetaret e rajoneve nr.1 dhe 2 Shkoder, N/Kryetari i Bashkise, Dritan Meta, i cili per tv1- channel sqaroi:

Meta tha se do te merret ne konsiderate dhe mundesia e parkingjeve me pagese, pasi edhe kjo eshte nje mase qe i sherben rregullit ne qytet:

Faza e pare e këtij projekti ka te beje me studimin e te gjitha rrugeve te Shkodres dhe ndryshimet qe do te behen. Me pas projekti do te paraqitet ne Keshillin Bashkiak per miratim dhe te filloje zbatimi ne terrenin konkret:

Qarkullimi ne qytetit e Shkodres eshte mjaft problematik, i rremujshem dhe kaotik sidomos gjate periudhes se veres. Ndonse nuk mungojne rruget e gjera, dhe as unaza e qytetit, faktikisht lëvizja e automjeteve vazhdon te behet sipas nje skeme te para 20 viteve, nderkohe qe kane ndodhur shume ndryshime me rruget e reja qe jane ndertuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here