Dita nderkombetare e luftes kunder duhanit, Tyli: Politikat e ndjekura pozitive,  ulje te duhanpiresve

0
639

31 maj shenon diten nderkombetare te luftes kunder duhanit. Inspektoriati shteteror shendetesor, kete here ka zgjedhur menyren sensibilizuese, ate te ndergjegjesimit ne gjimnaze, per ti thene stop duhanpirjes.

Politikat e qeverise dhe inspektoriatit shendetesor, per Tylin kane qene te dobishme, pasi verehet nje ulje e koniderueshme e numrit te duhanpiresve.

Qëllimi i kësaj dite është rritja e ndërgjegjësimit lidhur me rreziqet që sjell përdorimi i duhanit, si dhe ndërmarrja e politikave efektive me qëllim uljen e përdorimit të tij. Kjo ditë është shpallur në vitin 1987 nga vendet anëtare të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, të cilat synonin rritjen e informimit dhe ndërgjegjësimit të popullatës mbi dëmet dhe rreziqet e duhanit, si dhe inkurajimin e reduktimit të prodhimit dhe përdorimit të duhanit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here