Dita Boterore e Mjedisit, Zyra e promocionit, pedalim ne qytet me te rinjte

0
761

Ne kuader te dites boterore te mjedisit, drejtoria e shendetit publik dhe eko mendje zhvilluan nje aktivitet sensibilizues me qellim ruajtjen e mjedisit. Forma e perzgjedhur prej tyre ishte ajo e pedalimit nga qendra e deri ne hyrje te Shkodres, tek ura e Bunes.

Mesazhi ishte qe te pakten per nje dite ti thuhej “stop” makinave, si ndikuesit me te medhenj ne ndotjen e mjedisit. Sipas Organizatës Botërore  rezultont se një e treta e gjithë sëmundjeve tek fëmijët dhe adoleshentët, në moshat 0-19 vjeç ndodh për shkak të faktorëve mjedisorë.Ndotja e ajrit nga përdorimi i automjeteve të vjetra në disa qytete kryesore të Shqipërisë përbën më të vërtetë një problem shumë serioz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here