Heroi Yne Kombetar, Gjergj Kastrioti- Skenderbeu, ishte ne fekusin e Konferences Studimore te Departamentit te Historise ne universitetin “Luigj Gurakuqi” Shkoder. Kesaj radhe kane qene studentet ata qe kane mbajtur 13  tema, por ne kendveshtrime te ndryshme , per figuren e Skenderbeut. Nga origjina e familjes se kastrioteve dhe deri tek vlerësimet antishqiptare te autoreve te ndryshem te huaj, jane trajtuar ne kete konference, qe vjen ne vazhden e veprimtarive per Vitin Mbarekombetar ne kujtim te Skenderbeut:

Nertila Ljarja, pedagoge prane këtij departamenti, thote se eshte shume i rendesishem fakti qe studentet kane treguar nje interesim te veçante per secilen teme:

Ljarja  thote se kjo menyre pune, i ben studentet me te pavarur ne punen studimore dhe objektiv ne shkrimin e historise:

Per Vitin Mbarekombetare kushtuar Gjergj Kastriotit – Skenderbeu, edhe Universitetit “Luigj Gurkuqi” Shkoder ka hartuar nje program te veçante aktivitesh perkujtimore, ku jane perfshire shume departamente.

LEAVE A REPLY