Gjuha Shqipe dhe Letersia ishte provimi i dytw i detyrueshwm, qw 2300 maturantw Shkodranw ju nwnshtruan gjatw tw premtes, pwr 2 orw e 30 minuta. Qedrant e mbajtjes sw provimeve mbeten tw njwjta thonw drejtues tw DAR, tw cilwt theksojnw se nuk janw hasur problematika gjatw administrimit.

Testi për secilin nga provimet e detyruara përmban 25 pyetje, nga të cilat 13 kërkesa janë me përgjigje alternative, që vlerësohen me një pikë secila (13 pikë gjithsej) dhe 12 pyetje me zhvillim, të cilat vlerësohen me 37 pikë.Në datën 13 qershor 2018-të, do të zhvillohet testi i fundit i detyrueshëm, ai i matematikës. Ashtu si dhe në vitet e mëparshme, testi i dy lëndëve me zgjedhje është parashikuar që të zhvillohet i fundit, respektivisht në datën 20 qershor.

LEAVE A REPLY