Akademiku Rexhep  Qosja “Qytetar Nderi” i Malesise se Madhe…

0
1038

 

Akademiku 82 vjeçar, Rexhep Qosja, “Qytetar Nderi i Malesise se Madhe”. Ky titull i dhene nga këshilli bashkiak, iu dorëzua profesor Qoses permes nje ceremonie te organizuar ne Koplik. Kryetari i Bashkise, Tonian Marinaj, nga motivacioni per kete titull, veçoi:

Profesor Qosja ne fjalimin pershendetes, kujtoi se ne krahinen Plaves dhe Gucise gjithnjë femijeve u eshte folur dhe u flitet per Shkodren dhe Malesine e Madhe, me te cilat jemi pjese e nje trungu, pavarësisht padrejtesive e historike ne vendosjen e kufijeve. Edhe ne kete ceremoni, ai u ndal tek koncepti i tij per bashkimin demokratik Kosove – Shqiperi:

Ministri per Europen dhe Punet e Jashtme i Shqiperise, Ditmir Bushati, theksoi se Rexhep Qosja u perket atyre mendimtareve pena e te cileve eshte me e forte se shpata:

Ne kete ceremoni pershendeten edhe Ambasadori i Kosoves ne Tirane, Syle Ukshini, Ambasadori i Shqiperise ne Kosove, Qemal Minxhozi, Rektori i Universitetit “Luigj Gurakuqi” Shkoder , Adem Bekteshi, dhe studiuesit Zija Vukaj e Gjeke Marinaj.  Rexhep Qosja ka lindur ne Vuthaj te Gucise, Kelmend,, zone e cila i perket Malesise se Madhe, por qe e shkëputi nga trungu i shtetit ame Konferenca e Ambasadoreve ne Londer, ne vitin 1913, duk ia aneksuar Malit te Zi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here