Me datën 20 qershor përfundon faza e rekrutimit te ushtareve profesionist. Komandanti i batalionit te pare te kembesorise Vau Dejës, Nënkolonel Ali Mali, u ka bere thirrje te rinjve dhe te rejave te Prefekturave Shkoder dhe Lezhe, qe ti shfrytëzojnë ditët e mbetura për te aplikuar pranë qendrës se rekrutimit Shkoder.

Komandant Mali theksoi përmirësimin e vazhdueshëm te kushteve dhe trajtimin për ushtaret profesionist:

Batalioni i Pare i Kombesorise Vau Dejës merr pjese edhe ne operacionet paqeruajtëse ne rajone te ndryshme te botes, ne kuadër te trupave te NATO-s.

Kriteri baze për ushtar  profesionist, siper djemte ashtu dhe vajzat, është mosha qe fillon nga 18 deri ne 27.5 vjet dhe përfundimi i shkollës se mesme.

LEAVE A REPLY