Kane 7 vite pa uji te pijshëm ! 500 familje ne Shtoj te Ri, njësia administrative  Rrethina, detyrohen ta blejnë ujin apo ta marrin ne fshatin Vrake 3-4 km larg ! Banoret e këtij fshati, thonë se projekti për ujësjellësit mbeti përgjysmë, pasi u shtruan tubacionet dhe nuk u vazhdua me tej:

Por krahas mungesës se ujit te pijshëm, banoret e këtij fshati shprehin shqetësimin edhe për daljen ne superstradën Shkoder – Hanit i Hotit, pasi mënyra se si është lidhur rruga e këtij fshati me superstradën ka shkaktuar here pas here aksidente:

Për specialistet e ndërmarrjes se ujesjell-kanalizimeve Shkoder, kjo gjendje nuk është e panjohur  dhe theksojnë se është trashëguar nga ish-ndërmarrja e ujësjellësit fshat. Ata kane evidentuar disa fshatra ne Rrethina qe janë pa ujë te pijshëm, dhe po përgatisin një projekt për rindërtimin e ujësjellësit te ri brenda dy viteve te ardhshme.

LEAVE A REPLY