Tani në stinën e verës duhet të pimë së paku 8 gota ujë, por këshillohet edhe më shumë nëse trupi juaj ua kërkon.

Fatkeqësisht e dëgjojmë përditë: shumë prej nesh nuk po konsumojnë ujë mjaftueshëm. Të gjithë e dimë se duhet por, për një arsye apo një tjetër, shpesh nuk e kemi prioritet.

Si rezultat, ne fillojmë të ndjejmë ndryshime në ndjenjën e të qenurit mirë.

Trupi mesatar i një të rritur përbëhet në rreth 60% ujë, çka tregon se pse është kaq e rëndësishme që për të mbushur e rifreskuar “depozitat” jetike.

Nëse nuk jeni duke pirë ujë mjaftueshëm atëherë trupi juaj shfaq këto shenja:

1 – Goja juaj ndihet si e thatë

2 – Ke lekurë të thatë dhe rrudha më të theksuara

3 – Ndjen dhimbje kyçesh e muskujsh

4 – Po shton peshë

5 – Plakje e parakohshme

6 – Urina juaj është në ngjyrë të verdhë të errët

7 – Ndjehesh kaps

8 – Ndjehesh i stresuar dhe I përgjumur

9 – Sëmuresh shpesh

10 – Ke ndryshime humori

LEAVE A REPLY