Friday, April 19, 2019

Gjonaj kritika Prokurorisë: Ka sjellë pengesa për vettingun

261
0

Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj ka raportuar sot në komisionin e ligjeve. Ai ka hedhur kritika mbi prokurorinë, pasi sipas saj ka sjellë pengesa në procesin e vettingut.

Etilda Gjonaj: Sipas ligjit 84 2016 përcaktohet si organ ndihmës të organeve të vettingut struktura përkatëse e Prokurorisë së Përgjithshme. Vlen të theksohet se kjo strukturë, drejtoria e inspektimit përgjatë 2016 nuk ka ekzistuar, duke e krijuar një vështirësi dhe duke e krijuar një vështirësi dhe duke ndikuar negativisht dhe në procesin e  vlerësimit profesional të prokurorëve. Kjo deri në shkurt të 2018 kur rezulton se KPK nga Prokuroria ishin dorëzuar raportet vetëm për 24 subjekte, duke sjellë vështirësi në procesin më të rëndësishëm në procesin e vettingut.

LEAVE A REPLY