Ka ndërruar jetë në moshën 82-vjeçare operatori i njohur i filmave shqiptarë Ilia Tërpini.

Operatori i njohur ishte ‘Artist i merituar’, dhe ka ‘Medaljen e punës’, ‘Çmimin e Republikës’.

Ilia Terpini është vlerësuar me medalje në 6 festivale të filmit si dhe ka çmim kombëtar për fotografinë artistike. Ai mban urdhrin ‘Mjeshtër i madh’.

Ilia Terpini filmoi filmat e njohur ‘Dimri i fundit’, ‘Balle per balle’, ‘I teti ne bronx’, ‘Mesonjetorja’, “Flutura ne kabinën time’.

LEAVE A REPLY